KOMU je namenjena Moja prva avto polica?

Vsem voznikom, ki imajo vozniški izpit manj kot 3 leta in največkrat nimajo svojega avtomobila, zato pogosto vozijo več različnih avtomobilov. Mamin, očetov, dedkov, prijateljev avto.

PREDNOSTI Moje prve avto police!

NOVO: Voznikom zagotavlja varnost pri vožnji s katerimkoli avtomobilom, saj se polica glasi na njegovo ime in vsebuje kritje za primer, če mladi voznik povzroči prometno nezgodo z vozilom, ki ga v tistem trenutku uporablja.

UGODNO: Nadomešča doplačilo za mlade voznike pri obveznem avtomobilskem zavarovanju in staršem prinaša finančni prihranek, v primeru, ko mladi voznik uporablja različne avtomobile. Moja prva avto polica prinaša tudi bonus, ki ga zavarovanec prenese na zavarovanje lastnega vozila.

VARNO: Moja prva avto polica je modra izbira in varna odločitev za mlade, njihove starše in vse lastnike avtomobilov, katerih vozilo uporabljajo neizkušeni vozniki. Za zavarovalno leto brez prijavljene škode, zavarovanec pridobi bonus (razvrstitev za en premijski razred v smeri bonusa).

DVE MOŽNOSTI ZAVAROVANJA – Moje prve avto police:

  • S sklenitvijo Moje prve avto police lahko mladi odslej brez doplačila vozijo katerikoli avtomobil, ki ima obvezno avtomobilsko zavarovanje pri AdriaticuSlovenici.
  • In še več! Moja prva avto polica velja tudi za tiste avtomobile, ki so zavarovani pri drugih zavarovalnicah in tudi za vozilo, katerega lastnik je mladi voznik.

Primer zavarovanja Moja prva avto polica

Starši, zavarovanci AdriaticaSlovenice, s sinom, ki je pravkar opravil vozniški izpit in še nima lastnega avtomobila. Doma imajo dva avtomobila in mlademu vozniku bodo starši posojali oba, občasno pa bo uporabljal tudi dedkov avto. Seveda se starši, pa tudi dedek, želijo še dodatno zavarovati za prometno nezgodo, ki bi jo povzročil njihov mladi voznik. Do sedaj je bilo to mogoče le z doplačilom za mlade voznike ob sklenitvi obveznega avtomobilskega zavarovanja, in to za vsako vozilo posebej. Doplačilo za posamezno vozilo je pomenilo približno za četrtino višjo letno premijo, ob doplačilu za več vozil je bil ta znesek visok.

S sklenitvijo Moje prve avto police, ki ni vezana na določen avtomobil, bo lahko mladi voznik vozil oba avtomobila, tako maminega kot tudi očetovega, ki sta zavarovana pri AdriaticuSlovenici. Z nekaj višjo premijo pa tudi dedkovega, ki je zavarovan pri drugi zavarovalnici. Torej katerikoli avto.